Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Paj med mascarpone & jordgubbar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar

Botten:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 150 g kallt smör
  • 1 äggula

Fyllning:

  • 500 g mascarpone
  • 250 g kesella
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 lime, rivet skal
  • 1 dl florsocker
  • 2 gelatinblad

Topping:

  • jordgubbar
  • florsocker
  • mynta

Så här gör du

  1. Mixa ihop mandelmjöl, vetemjöl, socker och smör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Vira in degen i plast och låt vila 1 timme i kylen.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant cirka 24-26 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ i kylen i minst en timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt kallna.
  4. Blanda ihop mascarpone, kesella, vaniljsocker, limeskal och siktat florsocker.
  5. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm försiktigt lite av mascarponesmeten i en kastrull. Ta från värmen och rör i gelatinbladen. Blanda ner gelatinsmeten i mascarpone­smeten.
  6. Häll smeten i pajskalet. Låt stelna minst 4 timmar i kylen.
  7. Toppa med jordgubbar, sikta över florsocker och garnera med myntablad.