Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mascarponedessert med citron, nötter och choklad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ljuvligt recept på Paolo Robertos egna dolce di limone, mascarpone con noce e cioccolato!

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g mascarponeost
  • 3 ägg
  • 1 1 ⁄4 dl socker
  • 1 tsk finrivet citronskal

Garnering

  • ev. 1⁄2 dl grovsmulade italienska mandel- eller nötkakor, t.ex. cantuccini
  • ev. 1⁄2 dl grovhackade hasselnötter
  • ev. 1⁄2 dl grovhackad mörk choklad

Så här gör du

  1. Separera äggulor och äggvitor.
  2. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål.
  3. Tillsätt mascarpone, lite i taget, och rör om till en slät smet.
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner det i mascarponeblandningen. Rör i citronskal.
  5. Fördela mascarponekrämen i dessertskålar och ställ in i kylskåp i ca en timme. Strö över hackade nötter och choklad över mascarponekrämen.
  6. Servera gärna med några extra kakor vid sidan om.