Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marulk med grillade grönsaker

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g marulkfilé
  • 4 tsk dijonsenap
  • 8 skivor bacon
  • 4 grillspett
  • salt och nymalen svartpeppar

Grillade grönsaker

  • 1 zucchini
  • 1 fänkål
  • 2 röda paprikor
  • 2 auberginer
  • 2 msk rapsolja
  • 2 kvistar färsk oregano
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Lägg träspetten i blöt i 30 minuter. Torka av fisken och skär den i 8 jämna bitar.
  2. Bred dijonsenap på baconskivorna och linda en baconskiva runt kanten på varje bit.
  3. Trä upp två bitar på varje spett.
  4. Krydda fisken med salt och peppar. Grilla spetten 2 minuter på varje sida över het glöd.
  5. Grillade grönsaker: Skölj och ansa grönsakerna. Dela zucchinin och skär halvorna i bitar på längden. Dela fänkålen på samma vis.
  6. Skär paprikorna i halvor och ta bort kärnorna. Dela auberginerna precis innan de ska läggas på grillen.
  7. Grilla fänkål och aubergine 5 minuter per sida, zucchini och paprika 2 minuter per sida.
  8. Pensla med olja och strö över oregano och svartpeppar före servering.