Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marsipannötter med vit choklad & citrus

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 stycken
  • 200 g mandel
  • 2,5 dl florsocker
  • 3 bittermandlar
  • 1 äggvita
  • 20 skållade och skalade mandlar
  • gul hushållsfärg
  • rivet skal och saft från 1 liten citron
  • flagad mandel
  • 100 g mörk eller vit choklad
  • rivet citronskal till dekoration

Så här gör du

  1. Skålla och skala mandeln och bittermandeln och låt dem sedan torka på hushållspapper. Mixa dem därefter mycket fint i matberedare med knivar eller mal dem i en mandelkvarn.
  2. Mixa samman med florsocker och tillsätt därefter äggvita och arbeta samman till en slät massa. Tillsätt mer florsocker om massan blir för fuktig, eller eventuellt några droppar vatten om den blir för torr och kompakt.
  3. Färga marsipanen gul med hushållsfärgen och smaksätt den med rivet citronskal och citronsaft.
  4. Dela marsipanen i 20 bitar. Forma varje bit till en hasselnöt med en mandel inuti. Smält hackad choklad i vattenbad och doppa marsipannötterna i chokladen. Dekorera med rivet citronskal.