Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marsipanägg – enkelt recept på påskgodis

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Det är enkelt att göra eget påskgodis. Här är ett recept på söta marsipanägg doppade i choklad. Blir så fina och är en dröm för marsipanälskare.

Fler påskrecept hittar du här!

Ingredienser

25 stycken
  • 400 g marsipan
  • 100 g choklad (båda vit och mörk choklad blir fint!)
  • strössel (valfritt utförande)
  • karamellfärg

Så här gör du

  1. Färga marsipanen i valfria kulörer.
  2. Rulla små bollar som du sen formar till ovaler.
  3. Smält chokladen - här kan du också välja olika typer av choklad för variation.
  4. Häll upp dekorationspärlor/strössel i en skål.
  5. Doppa 1/3 av varje ägg i choklad och sätt sedan försiktigt ner dem i strösslet. Ta upp dem direkt och låt chokladen stelna.
  6. Lägg marsipanäggen i en skål. Klart!