Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marsipan med katrinplommon

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 50 g stora urkärnade katrinplommon
  • 2 msk strårom
  • 300 g marsipan
  • 200 g vit choklad.
  • Guld- och silverpastiller och strössel

Så här gör du

  1. Hacka katrinplommon, lägg dem i en skål, häll över rom och låt dem ligga och dra några timmar, eventuellt längre.
  2. Knåda marsipanen med katrinplommon- och romblandningen och forma till en rulle. Skär den i 20 lika stora bitar.
  3. Forma marsipanbitarna till ovala godisar. Smält den vita chokladen och doppa godisarna. Strö över guld- och silverpastiller samt strössel.
  4. Låt chokladen stelna helt innan godiset läggs i en skål.