Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marshmallows med rosenvatten & pudertäcke

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 1 dl florsocker
  • 1 msk majsena
  • 1 dl gelatinpulver
  • 2 1 ⁄2 dl vatten + 2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 700 g strösocker
  • 4 dl glykos
  • några droppar rosenvatten
  • lila eller röd hushållsfärg

Så här gör du

  1. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda ihop florsocker och majsena och sikta 2/3 av blandningen över bakplåtspapperet.
  3. Blanda gelatinpulvret med 2 1⁄2 dl vatten.
  4. Koka upp 2 dl vatten, salt och socker på medelhög värme till 115 grader.
  5. Värm glykosen tills den blivit flytande.
  6. Lägg gelatinet i en hushållsassistent eller i en vispskål om man vill använda elvisp. Häll i glykosen och vispa, fortsätt sedan vispa på låg hastighet.
  7. Tillsätt den varma sockerlagen i en fin stråle och fortsätt vispa, höj till medelhög hastighet och vispa tills marshmallowen är vit och fluffig.
  8. Droppa till sist i rosenvatten och hushållsfärg.
  9. Bred ut massan på bakplåtspapperet och sikta över resten av majsena- och florsockerblandningen. Låt massan stelna i minst 6–7 timmar i rumstemperatur.
  10. Skär upp i bitar, cirka 3 × 3 centimeter stora.
  11. Vänd runt bitarna i majsena- och florsockerblandningen på papperet.