Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marshmallows med kokos – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

30 stycken
  • 12 gelatinblad
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk glykos eller honung
  • 1 dl vatten
  • 2 äggvitor
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl kokos

Så här gör du

  1. Rosta kokosen i en torr stekpanna. Låt svalna. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka fem minuter tills de blivit mjuka.
  3. Koka ihop socker, glykos och vatten utan omrörning till 130 grader.
  4. Vispa äggvitorna och vaniljfröna till ett fast vitt skum. Tillsätt den heta sockerlagen i en jämn stråle under kraftig vispning.
  5. Värm gelatinet i en kastrull eller i en mikrovågsugn. Tillsätt äggvispet och fortsätt vispa tills blandningen svalnat.
  6. Täck botten av en form, cirka 20 × 30 centimeter, med bakplåtspapper. Strö över 1 dl rostad kokos. Klicka ut massan ovanpå, olja händerna och tryck försiktigt ut smeten till cirka 3 centimeter i tjocklek. Täck med ytterligare 1 dl av den rostade kokosen.
  7. Låt stelna i tolv timmar i rumstemperatur. Skär eller klipp i rutor och rulla i rostad kokos.