Logga in här

Marshmallows med chokladrippel


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

80 marshmallows
  • 
18 gelatinblad
  • 
5 dl strösocker
  • 
2 dl vatten
  • 
10 g glykos

  • 2 äggvitor
  • 
2 tsk vaniljsocker
  • 
cirka 1/2 dl chokladsås

  • 1/2 dl florsocker
  • 
1/2 dl maizena

Så här gör du

  1. 
1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med kallt vatten cirka 5-10 minuter. Koka socker, vatten och glykos till 120 grader i en kastrull. Vispa äggvitorna till skum i en rostfri bunke.

  2. Häll den heta sockerlagen i en tunn stråle över äggvitorna under vispning. Fortsätt att vispa i cirka 10 minuter tills massan är blank och riktigt kladdig.
  3. 
3. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull. Vispa ner gelatinet i marshmallowmassan och fortsätt vispa ytterligare ett par minuter. Vänd till sist i vaniljsockret.

  4. Sikta och blanda florsocker och maizena och pudra med hälften av florsockerblandningen i en form.
  5. 
5. Häll upp smeten och ringla chokladsåsen över ytan. Ta skaftet av ett bestick eller liknande och gör virvlande mönster. Pudra eventuellt ytan lite med florsockerblandning, men spara det mesta att vända bitarna i. Låt stå i rumstemperatur över natten. Skär upp i kuber och vänd bitarna i resten av florsockerblandningen.