Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marockansk lammsoppa


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

  • 300-400 g benfri lammstek
  • 
2 gula lökar

  • 1 bit rotselleri, 250 g

  • 1 morot

  • 3 tomater
  • 
olivolja

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1 tsk mald ingefära

  • 1/2 g saffran

  • 2 liter vatten

  • 4 msk koncentrerad kalvfond

  • 1 burk kikärter, 400 g

  • 2 dl torkade röda linser
  • 
cirka 1 tsk harissa
  • 
flingsalt

  • 1 dl hackad bladpersilja

  • 1 dl hackad färsk koriander

Så här gör du

  1. 
Putsa köttet fritt från senor och hinnor. Skär det i små bitar, 1-2 centimeter stora.

  2. Skala och klyfta löken. Skala rotfrukterna och skär i små tärningar. Skär tomaterna i mindre bitar.

  3. Fräs lök och rotfrukter i olivolja i en gryta utan att det tar färg. Höj värmen, lägg i köttet och låt det bryna. Strö över kryddorna och låt fräsa med en liten stund.

  4. Tillsätt tomater, vatten och fond. Koka soppan sakta under lock tills köttet är mört, cirka 40 minuter.

  5. Skölj kikärterna och låt rinna av. Tillsätt kikärter och linser i soppan och koka tills linserna är mjuka, 8-10 minuter. Smaka av med harissa och salt. Blanda i örterna.