Marockansk lammsoppa

OKÄND
Ingredienser
6 portioner
- 300-400 g benfri lammstek
- 2 gula lökar
- 1 bit rotselleri, 250 g
- 1 morot
- 3 tomater
- olivolja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk mald ingefära
- 1/2 g saffran
- 2 liter vatten
- 4 msk koncentrerad kalvfond
- 1 burk kikärter, 400 g
- 2 dl torkade röda linser
- cirka 1 tsk harissa
- flingsalt
- 1 dl hackad bladpersilja
- 1 dl hackad färsk koriander
Så här gör du
- Putsa köttet fritt från senor och hinnor. Skär det i små bitar, 1-2 centimeter stora.
- Skala och klyfta löken. Skala rotfrukterna och skär i små tärningar. Skär tomaterna i mindre bitar.
- Fräs lök och rotfrukter i olivolja i en gryta utan att det tar färg. Höj värmen, lägg i köttet och låt det bryna. Strö över kryddorna och låt fräsa med en liten stund.
- Tillsätt tomater, vatten och fond. Koka soppan sakta under lock tills köttet är mört, cirka 40 minuter.
- Skölj kikärterna och låt rinna av. Tillsätt kikärter och linser i soppan och koka tills linserna är mjuka, 8-10 minuter. Smaka av med harissa och salt. Blanda i örterna.

Du kanske även gillar