Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marockansk lammsoppa

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Mustig soppa med lammstek, vitlök, kikärter och morot.

Ingredienser

6 portioner
  • 400 g benfri lammstek
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 bit rotselleri, 200 g
  • 1 morot
  • 3 tomater
  • olivolja
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald ingefära
  • ½ g saffran
  • 2 liter vatten
  • 4 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 burk kikärter, 400 g
  • 10 torkade, mjuka aprikoser
  • ½ dl russin
  • ½ dl couscous
  • 1 msk pressad citron
  • 2–3 krm harissa
  • 1–2 dl hackad bladpersilja
  • ¾ dl hackad mynta
  • salt

Så här gör du

  1. Putsa köttet fritt från senor och hinnor. Skär det i små bitar, 1–2 centimeter stora.
  2. Skala och klyfta löken och hacka vitlöken. Skala rotfrukterna och skär i små tärningar. Skär tomaterna i små bitar.
  3. Fräs lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta utan att det tar färg. Höj värmen, lägg i köttet och låt det bryna. Strö över kryddorna och låt fräsa en stund.
  4. Tillsätt tomater, vatten och fond. Koka soppan sakta under lock tills köttet är mört, cirka 40 minuter.
  5. Skölj kikärterna och låt rinna av. Strimla aprikoserna. Tillsätt kikärter, aprikoser, russin och couscous i soppan när cirka 10 minuter av koktiden återstår. Blanda i citronsaft, harissa och örter. Smaka av med salt.
Du kanske även gillar