Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marockansk kycklinggryta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 10 st kycklinglårfilé
  • 50 g torkade aprikoser, fint skivad 50 g russin
  • 1 msk solrosolja
  • 8 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 1 msk honung
  • 2 x 400g burkar krossade tomater
  • 1/2 msk grönsaksbuljongspulver
  • 250 g Couscous
  • en handfull färsk koriander, grovhackad

Så här gör du

  1. Blanda alla kryddorna i en skål. Placera kycklingbitarna i en stor skål, tillsätt hälften av kryddblandningen och blanda tills kycklingbitarna är täckta i kryddorna. Täck och ställ i kylen i en timme eller två för att låta kryddorna sätta smak.
  2. Placera aprikoser och russin i skål och slå på kokande vatten så det täcker.
  3. Hetta upp olja i en stor hög stekpanna på hög värme, tillsätt kycklingbitarna och stek tills brynt runt om. Ta ut kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
  4. Tillsätt lök och vitlök i grytan och stek i ca 1 minut, tillsätt sedan resterande kryddblandning och stek försiktigt tills löken är mjuk. Tillsätt aprikoser, russin och blötläggningsvätskan, honung, hackade tomater och buljongpulver. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i 15 minuter eller tills såsen har reducerats och tjocknat.
  5. Tillsätt kycklingbitarna och rör runt tills de är täckta i såsen. Koka försiktigt i 20 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt.
  6. Förbered couscousen enligt anvisning på förpackningen och servera med kycklingen och generöst med hackad koriander.
1 kommentar om "Marockansk kycklinggryta"
  • Ågot Högberg
    Ågot Högberg

    Jättegott! Undrar bara hur mkt lök det var tänkt att ha i? Det står inget i receptet men jag tog 2 st och det blev bra☺