Marockansk kycklinggryta

Ingredienser
4 portioner
- 1 tsk mald ingefära
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1 tsk mald gurkmeja
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 2 tsk paprikapulver
- 10 st kycklinglårfilé
- 50 g torkade aprikoser, fint skivad 50 g russin
- 1 msk solrosolja
- 8 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
- 1 msk honung
- 2 x 400g burkar krossade tomater
- 1/2 msk grönsaksbuljongspulver
- 250 g Couscous
- en handfull färsk koriander, grovhackad
Så här gör du
- Blanda alla kryddorna i en skål. Placera kycklingbitarna i en stor skål, tillsätt hälften av kryddblandningen och blanda tills kycklingbitarna är täckta i kryddorna. Täck och ställ i kylen i en timme eller två för att låta kryddorna sätta smak.
- Placera aprikoser och russin i skål och slå på kokande vatten så det täcker.
- Hetta upp olja i en stor hög stekpanna på hög värme, tillsätt kycklingbitarna och stek tills brynt runt om. Ta ut kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
- Tillsätt lök och vitlök i grytan och stek i ca 1 minut, tillsätt sedan resterande kryddblandning och stek försiktigt tills löken är mjuk. Tillsätt aprikoser, russin och blötläggningsvätskan, honung, hackade tomater och buljongpulver. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i 15 minuter eller tills såsen har reducerats och tjocknat.
- Tillsätt kycklingbitarna och rör runt tills de är täckta i såsen. Koka försiktigt i 20 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt.
- Förbered couscousen enligt anvisning på förpackningen och servera med kycklingen och generöst med hackad koriander.
1 kommentar om "Marockansk kycklinggryta"

Du kanske även gillar
Populära recept
Ågot Högberg
Jättegott! Undrar bara hur mkt lök det var tänkt att ha i? Det står inget i receptet men jag tog 2 st och det blev bra☺