Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marockansk kycklinggryta med russin & lök

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4-6 portioner

  • 1 dl russin

  • 1 dl vatten

  • 3 msk olivolja

  • 2 gula lökar

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 röd chilifrukt

  • 1 färsk kyckling

  • salt och svartpeppar

  • 1 kuvert saffran

  • 1 tsk paprikapulver


Till servering

  • 
sallad
ris


Så här gör du

  1. Lägg russinen i en skål och ­blötlägg med vatten så att det täcker.

  2. Skala och skär löken i tunna ­klyftor. Skala och grovhacka vitlöken och ­finhacka chilin.

  3. Dela kycklingen i åtta bitar. Hetta upp oljan i en rejäl kastrull. Krydda ­kycklingen runtom med salt och peppar. Stek i omgångar några minuter på varje sida tills kycklingen fått färg.

  4. Krydda med saffran, paprika­pulver och chili. Tillsätt lök och ­vitlök, blanda och på med locket.

  5. Låt grytan puttra på svag värme i cirka 30 minuter tills kycklingen är mör och lätt släpper från benet.

  6. Sila russinen från vattnet och ­tillsätt i grytan efter cirka 15 minuter. ­Servera med sallad och ris.