Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marockansk fläskfilé med couscous

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Häftig kryddblandning och spännande friska smaker i couscousen – det utmärker den här rätten. Perfekt som lördagsmiddag!

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk olivolja
  • 5 msk naturell yoghurt, till servering

Kryddning:

  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk mald ingefära
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk mald gurkmeja
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar grovhackade 

Couscous:

  • 250 g couscous
  • 1 msk extra jungfruolja
  • 2 stora nävar av mynta, koriander, bladpersilja och oregano blad, grovhackade
  •  1 x 400g burk kikärtor, avrunna och sköljda
  • 1 granatäpple
  • 1 citron, riven zest och halva juicen
  • havssalt och svartpeppar 

Så här gör du

  1. Laga couscousen enligt anvisningar på förpackningen.
  2. För kryddblandning, häll olivolja, ingefära, spiskummin, mald koriander, gurkmeja, citronskal och citronsaft, hackade koriander stjälkar och en god nypa salt till en mini mixer. Mixa till en smidig pasta, eller använda en mortel.
  3. Sätt ugnen på 180 ° C. Vänd köttet i kryddblandningen och tryck in det i köttet så det är helt täckt.
  4. Bryn köttet i några minuter tills den blir gyllenbrun på alla sidor. Tillsätt några matskedar vatten och placera pannan i ugnen för att ugnsbakad i ca 15 minuter tills fläsket är genomstekt.
  5. Medan köttet är i ugnen, fluffa upp couscousen med en gaffel och rör i oljan, örter, kikärter, granatäpple juice och frön samt citronsaft och skal.
  6. Pressa över rikligt med citronsaft och smaka av med salt och svartpeppar efter smak.
  7. Ta fläskfilén ur ugnen och skiva i 1 cm tjocka skivor. Servera ovanpå couscousen.