Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marockansk couscous med rostade grönsaker


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner


Grönsaker:


  • 1 fänkålsstånd

  • 1 sötpotatis

  • 2 röda paprikor

  • 250 g broccoli

  • 1 rödlök

  • 2 krm kanel

  • 2 tsk mynta
  • 
2 msk olivolja
  • 
pressad saft av 1/2 citron

  • flingsalt

  • nymald peppar
  • 
50 g rostade mandelspån


Couscous:


  • 6 dl vatten

  • 1 tärning grönsaksbuljong

  • 5 dl cous cous

  • 1 dl russin

  • 1 msk olivolja
  • 
rivet skal av 1 citron


Böntzatziki


  • 1 burk kidneybönor, 400 g
  • 
2 dl turkisk yoghurt

  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 
1/2 tsk sambal oelek
  • flingsalt


Så här gör du

  1. Grönsaker: Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skär grönsakerna i mindre bitar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Blanda med kanel, mynta och olja.

  2. Rosta i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka, cirka 25 minuter. Pressa över citronsaft, salta och peppra. Strö på mandelspån.

  3. Couscous: Koka upp buljongen. Blanda i couscous och russin. Låt svälla under lock cirka 5 minuter. Tillsätt olivolja och citronskal och rör couscousen fluffig med en gaffel.

  4. Böntzatziki
: Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda bönorna med resten av ingredienserna.