Logga in här

Markus Aujalays äppelkaka med mandel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 ägg
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 3 äpplen, skurna i skalfria, urkärnade klyftor
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 msk strösocker
  • smör, mandelmjöl och ströbröd till formen
  • 2 msk mandelspån

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 190 grader. Vispa mandelmassan på låg hastighet tills den är mjuk. Klicka i det rumstempererade smöret lite i taget.
  2. Tillsätt ett ägg i taget tills du fått en slät massa. Avsluta med vetemjölet.
  3. Smöra och bröa formen med mandelmjöl och ströbröd. Häll i mandelsmeten i formen.
  4. Blanda äppelklyftorna med socker och kanel och fördela på smeten.
  5. Avsluta med att strö på mandelspån. Grädda i mitten av ugnen på 190 grader cirka 40 minuter. Ta ut och låt svalna. Pudra med florsocker före serveringen och servera med vaniljsås.