Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marinerade potatis- och lökspett

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g färskpotatis

  • 6 steklökar

  • 2 små rödlökar
  • 
3/4 dl olivolja
  • 
1,5 msk torkad timjan
  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 msk lönnsirap

  • 1/2 tsk svartpeppar

  • salt

  • grillspett


Så här gör du

  1. Koka potatisen i cirka 10 minuter i saltat vatten tills de börjar bli mjuka men fortfarande har en hård kärna.

  2. Skala och skär under tiden stek-löken på mitten och rödlöken i klyftor.

  3. Häll av potatisen och dela eventuellt större potatisar i mindre bitar så att alla är ungefär lika stora som en liten färskpotatis.

  4. Riv eller pressa vitlöken och blanda med olivolja, timjan, lönnsirap och svartpeppar. Häll potatis och lökar i en vid skål eller i dubbla plastpåsar och slå på marinaden. Blanda runt så att allt täcks av marinad. Låt marinera i kylskåp i minst 2 timmar, gärna längre.

  5. Lägg under tiden grillspetten i blöt om du använder dig av varianter i trä.

  6. Varva lök och potatis på grillspetten och krydda med salt runtom. Grilla över fin glöd (ej för hög värme) i cirka 4 minuter på varje sida tills potatisen och löken blivit mjuka och fått fin färg.

  7. Servera genast, gärna med en enkel yoghurtsås smaksatt med exempelvis vitlök och rivet citronskal.