Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marinerade lammkotletter med bulgur och myntayoghurt

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Lamm

  • 800 g lammkotletter
  • 2 tsk hela korianderfrön
  • 2 tsk hel kummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk färsk riven ingefära
  • riktigt god olivolja
  • salt peppar

Bulgur

  • 3 dl fullkornsbulgur
  • 500 g färsk broccoli
  • 1,5 dl grekisk youghurt (10%)
  • 2 tsk harissa
  • salt och peppar
  • 4 msk färsk hackad mynta

Myntayoghurt

  • 2 dl grekisk youghurt (10%)
  • 1 färsk myta
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Börja med lammkottletterna. Mortal koriander, kummin & vitlök. Rör ner ingefäran och olivolja. Häll marinaden i en påse och lägg i kotletterna. Marinera en timme i rumstemperatur eller två timmar i kylskåp. Stek kotletterna i en medelvarm panna med mycket smör 3 min på varje sida.
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Under tiden stek broccolin ca 6 min tills den fåt fin färg och mjuknat något. Blanda yoghurt med harissa, smaka av för harissa är starkt. Salta och peppra. Innan servering bland bulgur, broccoli och harissayoghurten. Toppa med färsk mynta.
  3. Blanda yoghurt med fint hackad mynta. Smaka av med salt och peppar.