Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marinerade kycklingspett

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken spett
  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 12 st träspett
  • 1 1/2 dl neutral raps- eller solrosolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk salt
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 tsk ättika (24%)

Så här gör du

  1. Skär lårfiléerna i bitar. Beräkna fem bitar per spett.
  2. Stöt hel spiskummin i en mortel eller använd malen. Pressa vitlöken och blanda marinaden i en tjock plastpåse.
  3. Lägg i kycklingen och blanda noga så att bitarna täcks av marinaden. Tryck ut luften ur påsen. Förslut väl och låt dra över natten.
  4. Ta fram påsen en halvtimme före tillagning. Blötlägg då även träspetten och ställ in ugnen på 225 grader.
  5. Trä kycklingbitarna på spetten och grilla i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Spetten kan tillagas i förväg, förvaras i kylskåp och serveras uppvärmda eller kalla på buffén. Klipp av spetten med sekatör om du vill att de ska ta mindre plats.
  6. Beräkning: Serveras inga andra tillbehör än sallad och bröd är det här receptet lagom för 4-6 personer.
  7. Tips!
  8. De hemlagade kyckling­spetten blev betydligt billigare än cateringfirmans och bara 30 kronor dyrare än de standardiserade kycklingspett du kan köpa frysta. Laga själv så blir det godast och bäst!