Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marinerade jordgubbar med mandelcrème

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g små färska jordgubbar
  • 2 msk rå- eller strösocker
  • 2 msk lagrad balsamvinäger

Mandelmascarpone:

  • 50 g sötmandel
  • 250 g mascarponeost
  • 3 msk flytande honung
  • bittermandelessens, 1-2 droppar

Så här gör du

  1. Strö socker och droppa balsamvinäger över jordgubbarna. Blanda försiktigt, täck över och låt dra 1 timme i rumstemperatur. Ställ eventuellt jordgubbarna i kylen en kort stund före servering.
  2. Mandelmascarpone: Skålla, skala och rosta mandeln i en torr och het panna. Hacka mandeln grovt.
  3. Blanda mandel och mascarpone och smaka av med honung och bittermandelessens. Servera crèmen tillsammans jordgubbarna.