Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marinerade grillade kycklingvingar med dippsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 900 g kycklingvingar

Marinad:

  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd spansk chilifrukt
  • 3 msk flytande honung
  • ¾ dl chilisås
  • 1 tsk soja
  • 2 msk rapsolja
  • salt, svartpeppar

Dippsås:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk honung
  • ½ citron, rivet skal
  • 2 msk hackad persilja
  • salt, peppar

Till serveringen:

  • bröd

Så här gör du

  1. Torka av kycklingvingarna. Skala och riv vitlöksklyftorna. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda samman vitlök, chili, honung, chilisås, soja, olja, salt och peppar i en stor fryspåse. Lägg ner kycklingvingarna och massera runt marinaden. Låt marinera cirka 6 timmar i kylen.
  2. Låt kycklingvingarna bli rumstempererade. Grilla dem, cirka 10 minuter per sida med indirekt grillvärme och vänd dem flera gånger under tiden. Kontrollera att köttsaften är ofärgad. Servera med dippsås och bröd.
  3. Dippsås: Blanda yoghurt med honung, citronskal och persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd.