Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marinerad vildsvinsfilé med rödkålssallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Krispig rödkålssallad smakar bra till den marinerade viltsvinet.


Ingredienser

4 portioner

  • 3 msk olivolja

  • 1 tsk torkad rosmarin

  • 1 tsk torkad timjan

  • 1 tsk soja

  • salt & peppar

  • 600 g vildsvinsfilé

  • 100 g rumsvarmt smör
  • salvia

  • salt & peppar

  • 3 msk smör/kokosfett

  • 300 g rödkål

  • 3 msk olivolja
  • 
1 msk vitvinsvinäger
  • 
50 g rödbetsgroddar

Så här gör du

  1. 
Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Häll olivolja i en skål och tillsätt ­rosmarin, timjan, soja, salt och peppar. Rör runt och lägg ner vildsvinsfiléerna. Låt marinera minst 30 minuter.

  3. Mosa smöret och blanda ner hackad salvia, salt och peppar. Forma smöret till en korv och rulla in i plastfolie. Låt ligga i kylskåpet tills det är dags att äta.

  4. Stek vildsvinsfilén runt om i smör eller kokosfett. Lägg filén i en ugnsfast form och häll över marinaden. Låt stå i ugnen tills innertemperaturen är cirka 65 grader.

  5. Strimla rödkålen och blanda med ­olivolja, vinäger, salt och peppar.

  6. Servera köttet med salviasmöret, ­rödkålssalladen och lite rödbetsgroddar.