Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marinerad getost med parmaskinka

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 300 g getost
  • 100 g lufttorkad skinka
  • färska timjankvistar
  • färska rosmarinkvistar
  • 4 st lagerblad
  • 4 st skalade vitlöksklyftor
  • 5 dl olivolja, extra virgin

Så här gör du

  1. Dela osten i mindre bitar. Dela skinkskivorna på längden.
  2. Vira en skinkskiva runt varje ostbit och stick in en örtkvist.
  3. Varva ost, lagerblad, vitlök och örter i en vacker, väl rengjord glasburk som rymmer 3/4 liter.
  4. Häll på oljan och låt marinera i kylen minst 1–2 dygn. Ta fram burken i god tid innan servering eftersom olivoljan blir grumlig av kyla. Osten håller sig någon vecka i kylen om den förvaras i en tät glasburk.