Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marinerad feta

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g GRECO Feta
  • 1 st lök
  • 4-5 st vitlöksklyfor
  • 1 st kvist rosmarin
  • 2 st kvistar timjan
  • 10 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Börja med att tärna löken. Skala vitlöksklyftorna och skär dem på längden. Plocka av bladen från rosmarin och timjan. Blanda alla dessa ingredienser med olivolja och peppar. Dela fetaosten och lägg den i oljeblandningen.
  2. Låt den marinerade fetan stå i kylskåp över natten. Ta ut den ur kylskåpet i god tid före servering så att den kan stå i rumstemperatur. Ta helst bort vitlöksklyftorna.
  3. Servera med oliver och en varm baguette eller pitabröd. Den här rätten är även perfekt med sallad eller som en sidorätt till grillrätten.