Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marinerad chicken tikka med hjortronyoghurt

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 12 kycklingvingar
  • 5 dl yoghurt naturell
  • 2 msk fint riven ingefära
  • 1/2 dl hackad färsk koriander
  • 3 msk garam masala
  • 1/2 finhackad röd chili
  • salt

Hjortronyoghurt

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 3 msk hjortron sylt

Så här gör du

  1. Skär bort den yttersta biten av vingen. Rör ner ingefära, garam masala och chili i yoghurten. Salta. Lägg i vingarna och låt dem marinera i en timme.
  2. Ta upp vingarna och lägg dem på en medelstark grill. Vänd ofta och grilla tills de är genomstekta, 10-15 minuter.
  3. Vänd samman yoghurt och hjortron slarvigt.
  4. Servera kycklingvingarna med hjortronyoghurt.