Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marinerad aubergine med chili

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 auberginer
  • salt
  • 1 dl olivolja
  • pressad saft av ½ citron
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • svartpeppar, nymald

Så här gör du

  1. Skär auberginen i tunna skivor på längden. Lägg skivorna på en skärbräda och strö över salt. Låt dra i cirka 20 minuter. Torka av skivorna.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg auberginen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, vänd efter halva tiden. Det går också bra att grilla auberginen i en grillpanna eller på utegrillen.
  3. Blanda olivolja, citron, persilja, vitlök, chili och peppar i en bunke.
  4. Vänd ner auberginen i dressingen. Låt marinera i minst 1 timme före servering.