Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marie Göranzons smörrika kanelbullar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

10 personer (25 stora bullar)
  • 1 paket jäst
  • 2 dl socker
  • 7 dl mjölk
  • 750 g smör
  • Ca 20 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • Pärlsocker
  • Kanel

Så här gör du

  1. Lös upp jästen i 1 dl socker i en skål. Värm försiktigt mjölken och smält 250 gram smör och häll i. Låt det bli ljummet innan det blandas med degen. Tillsätt ytterligare 1 dl socker. Häll på vetemjölet, gärna 2 dl i taget, och blanda tills degen känns smidig. Den får inte bli för hård. Låt den sedan jäsa 45 minuter med bakduk.
  2. Mjöla bordet och kavla ut degen. Inte för tunn, för då går den sönder.
  3. Se nu till att du har minst 1/2 kg smör som är mjukt och kan smetas ut på den utkavlade degen. Sedan på med socker och till sist rikligt med kanel. Vik degen dubbel och skär remsor, som du sen snurrar och lägger i en bullform av papper. Du bestämmer själv hur tjocka du vill ha dem. Det viktigaste är massor av smör!
  4. Låt bullarna jäsa i 30 minuter. Pensla sedan med ägg och strö pärlsocker ovanpå.
  5. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i 7-8 minuter, eller tills de är gyllenbruna. Men passa bullarna noga, för det är olika för olika ugnar! Lycka till!