Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Maria Montazamis ostpanerade kyckling på blad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 43 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 2 kycklingfiléer, gärna majskyckling med skinnet kvar
  • havssalt och nymald svartpeppar
  • 2 äggulor
  • 1 dl ostbågar, grovkrossade
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 2 gemsalladshuvuden, alt romansallad
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mango chutney
  • gräslöksstrån till dekoration

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Vispa äggulorna lätt. Blanda ostbågssmulorna med parmesanosten och lite kajennpeppar.
  3. Vänd kycklingfiléerna i den uppvispade äggulan och strö över rikligt av ostbågsblandningen. Klappa fast smulorna med handen.
  4. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och baka i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter tills klar vätska rinner ut när du sticker i tjockaste delen med en vass knivspets. Låt kycklingen kallna.
  5. Skär upp kycklingfiléerna i tunna skivor tvärs över med en vass kniv. Lägg varje skiva på ett salladsblad och toppa med en klick crème fraiche och mango chutney. Garnera med gräslöksstrån.
2 kommentarer om "Maria Montazamis ostpanerade kyckling på blad"