Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marängtårta med riskrisp

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner

Marängbotten:

  • 4 st Äggvitor
  • 3 dl Strösocker
  • 4 droppar Ättika
  • 3 dl Riskrisp

Kräm:

  • 4 st Äggulor
  • 1 dl Strösocker
  • 1 dl Vispgrädde
  • 1 msk Vetemjöl
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 125 g Smör

Garnering:

  • Vispgrädde
  • Valfria bär/frukt

Så här gör du

  1. Marängbotten: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör försiktigt ner socker. Rör alltid ner lite socker åt gången när du gör en maräng.
  2. Rör ner ättika och riskrisp. Bred ut marängen på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 45-60 minuter. Marängen ska ha fått en fin gyllenbrun färg. Den ska vara krispig på utsidan och lite seg på insidan. När marängen är klar, låt den kallna.
  3. Kräm: Koka upp äggulor, socker, grädde, vetemjöl och vaniljsocker under omrörning hela tiden. Krämen ska bli en tjock och slät kräm.
  4. När krämen är klar, ta av kastrullen från spisen och ställ gärna på en blöt och kall disktrasa. Detta gör du för att avbryta kokningen. Rör ner tills det blir en jämn och fin kräm. När marängbotten är kall breder du på krämen och låter även krämen svalna.
  5. Garnera med vispad grädde och valfria bär/frukt.