Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marängtårta med grädde och hallon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 891 st har redan röstat
Marängtårta med grädde och hallon
Foto: Olle Lindfors

Ingredienser

12 bitar

Botten:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 5 äggulor
  • 4 msk mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Maräng:

  • 5 äggvitor
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 50 g pinjenötter

Fyllning:

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl lemon curd
  • 1/2 l hallon, cirka

Så här gör du

  1. Botten: Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
  2. Vispa smör och socker poröst. Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och sist mjölet som blandats med bakpulvret. Rör till en jämn smet.
  3. Marängen: Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vispa ner resten av sockret.
  4. Bred ut smeten till bottnen i långpanna med bakplåtspapper, 30 x 40 centimeter. Bred över marängen toppigt. Strö på pinjenötterna.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Lyft kakan ur långpannan och låt den svalna. Lossa kakan med en pannkaksspade och låt den sedan kallna på pappret.
  6. Lägg ihop tårtan: Dela kakan på mitten. Vispa grädden. Rör lemon curd mjuk och vänd ner den i grädden. Lägg ihop bottnarna med citrongrädde och hallon emellan. Garnera gärna med extra hallon.
13 kommentarer om "Marängtårta med grädde och hallon"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Bobis

      Hej,
      Vad kul att du gillar den!
      Mvh Mitt kök-redaktionen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Bobis

      Vad roligt att du gillar receptet!
      Mvh, Mitt kök-redaktionen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Martina Larsson

      Hej Martina! Det ska nog gå bra, jag brukar själv frysa in tårtbottnar. Finns dock alltid en risk att de tappar lite i smak och inte blir riktigt lika fina som när de är nygräddade. Lycka till, hälsningar Patricia på Mitt kök.

  • Annakatarina
    Annakatarina

    Ska marängen bli knaprig eller är den mjuk?? Den blev mjuk på min..

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Annakatarina

      Hej Annakatarina,
      Marängen ska vara lite mjuk, så du har gjort alldeles rätt!
      Mvh, Mitt kök-redaktionen

  • Putter77
    Putter77

    Man ska Inte vispa äggvitor tills med sockret som det står i receptet.
    Vispa bara äggvitor först sen sockret.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Putter77

      Hej Putter77! Man kan säkert göra på flera olika sätt, men i detta recept verkar det vara så att man vispar vitorna med hälften av sockret till fast skum. Hoppas tårtan blev god! 🙂 Mvh Mitt kök-redaktionen.

      • Putter77
        Putter77
        svar till Mitt Kök

        Hej, det blir inget skum hur hårt o länge du vispar med sockret i, man vispar först äggvitorna sen lägget man ner sockret. Pröva så får ni se.

  • Anetka53
    Anetka53

    Jag bytte ut mjölet mot fin glutenfri mjölmix (semper, mjölkfri) och det blev kanonbra!!! Använde havrevisp. Alla ville bara ta mer!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Anetka53

      Hej, Anetka! Tack, toppentips för de som äter specialdieter!
      Mvh, Mitt kök-redaktionen

Du kanske även gillar