Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marängsviss med jordgubbar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Maränger:

  • 2 stora ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse

Jordgubbssirap:

  • 3–4 dl rensade jordgubbar, skivade
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker, kan uteslutas

Kräm:

  • 200 g cream cheese
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g vitchoklad, hackad

Till garnering:

  • ½ dl jordgubbssirap
  • 3–4 msk hackade pistagenötkärnor

Så här gör du

  1. Maränger: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa i cirka 1 minut. Vispa sedan i 3 msk i taget. Strö över majsstärkelse och vispa ihop.
  2. Spritsa eller klicka ut smeten till maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme. Låt marängerna kallna.
  3. Jordgubbssirap: Blanda jordgubbar, strösocker och vaniljsocker i en liten kastrull eller värmetålig skål. Täck med plastfolie. Ställ kastrullen eller skålen i ett vattenbad. Låt stå på svag värme i cirka 30 minuter (fyll på mer vatten i vattenbadet efter halva tiden om det behövs). Sila.
  4. Vispa cream cheese mjuk och smidig i en bunke. Koka upp hälften av grädden i en släpplättpanna. Ta pannan från värmen och rör i chokladen till en slät massa. Vispa ihop cream cheese och chokladmassan. Tillsätt resten av grädden och vispa ihop till en kräm.
  5. Arrangera maränger, jordgubbar och spritsad kräm på ett djup fat. Ringla över sirap. Strö över nötterna.