Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marängrulltårta med hallongrädde och färska hallon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 41 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Marängbotten

  • 
5 äggvitor, helst rumsvarma

  • 2 tsk vinäger, vit eller cider

  • 2 1/2 dl socker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1/2 msk majsstärkelse


Hallongrädde


  • 2 dl hallon

  • 3-4 dl grädde


Garnering


  • 1-2 dl färska hallon

  • citronmeliss


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en lång­panna med bakplåtspapper, cirka 30x40 cm.

  2. Vispa äggvitor och vinäger i en ren, torr skål till ett vitt och styvt skum.

  3. Blanda socker och vaniljsocker. Vispa ner blandningen lite i taget men spara de sista matskedarna socker och blanda med majsstärkelsen. Vispa ner majsstärkelsen och fortsätt vispa tills marängsmeten är ett hårt, blankt skum.

  4. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills vitan börjar få lite färg. Ta ut marängen. Stjälp upp den på ett lätt sockrat bakplåtspapper. Dra av pappret som den bakats på. Låt svalna.

  5. Vispa grädde relativt fast och rör ner mosade hallon. Stryk ett lager på marängbotten. Rulla ihop tårtan. Precis innan servering, bred ett lager hallongrädde över tårtan, garnera med hallon, citronmeliss och tusenskönor om det finns i trädgården.