Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marängfågelbon – enkelt recept på påskgodis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Recept på fantastiskt fina maränger till påsk. Gör små fågelbon enkelt av färsk maräng och chokladägg.

Ingredienser

8 stycken
  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1/2 tsk citron
  • karamellfärg
  • godisägg

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke.

  2. Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Blanda ner resten av sockret, öka vispningen och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng.

  3. Häll i några droppar karamellfärg och rör försiktigt.
  4. Spritsa ut önskad form på bakplåtspapper men inte för tätt för marängerna sväller en aning.

  5. Grädda mitt i ugnen cirka 45-60 minuter beroende på storlek och om man vill ha torra eller sega maränger.
  6. Garnera marängerna när de svalnat med godisägg. Klart!