Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marängbakad mördegskaka med rabarberfyllning

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Jag rensade frysen och hittade en påse rabarber från i somras.
Kokade sylt och blev sugen på kakor!!!!

Supergod och spröd kaka som du kan fylla med hemkokt rabarbersylt eller varför inte lemon curd till påsk?

Ingredienser

20 portion

Mördeg

  • 150 g Redigt smör
  • 3 msk socker
  • 3-3,25 dl Special vetemjöl
  • 1 dl Hemkokt rabarbersylt gärna med vaniljsmak!
  • Ev skvätt vatten

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker

Så här gör du

  1. Blanda samman ingredienserna till mördegen. Testa dig fram till perfekt konsistens. Exakt mängd mjöl varierar men måttet är ett cirkamått. Tillsätt en skvätt vatten om den känns torr eller det blir för mycket mjöl. Linda in den i plastfolie och låt vila cirka 30-60 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Under vispningen tillsätter du sockret och vispar tills den känns fast och fin. Ta upp degen på florsockermjölad bänk. Rulla ut till en tjockare korv och skär 1-1,5 cm tjocka kakor.
  3. Lägg kakorna på bakplåtspapper. Tryck en grop med fingret i varje kaka, lägg på en klick rabarbersylt. Använd fast sylt!!! Klicka på en rejäl klick marängsmet. In i ugnen, i mitten i cirka 15 minuter. Kakorna spricker, blir lite ojämna men supergoda!