Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Maräng- och ­chokladtårta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

6 bitar
  • 5 äggvitor från stora ägg
  • 4 1/2 dl strösocker
  • 1 msk majsena
  • 3 msk chokladsås på tub
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl rostade hasselnötter
  • 50 g mörk choklad

Så här gör du

  1. Rita två cirklar på ett bakplåtspapper, cirka 20 centimeter och 17 centimeter i diameter och lägg på en ugnsplåt.
  2. Sätt ugnen på 125 grader.
  3. Vispa rumstempererade äggvitor till hårt skum, cirka 5 minuter. Använd elvisp eller en köksmaskin monterad med en visp. Tillsätt hälften av sockret och vispa till hårt skum, cirka 3 minuter. Vispa i resten av sockret, cirka 2 matskedar i taget, vispa cirka 1 minut varje gång. Strö över majsena och vispa ihop.
  4. Ringla chokladsåsen över marängsmeten, blanda inte. Skeda upp marängsmeten med en stor sked och lägg den i klickar som en krans och i mitten av cirklarna. Bred ut och jämna till klickarna med en bredbladig kniv.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter, stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen.
  6. Vispa grädden. Hacka nötterna. Hyvla chokladen.
  7. Lägg ihop marängbottnarna med grädde, nötter och choklad.