Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mannerströms Oxfärsbiff bourguignon

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Recept ur boken ”Mannerströms Färs” av Leif Mannerström
Tar ca 1 timme.

Ingredienser

4 portion
  • 800 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • svamp
  • 200 g varmrökt sidfläsk
  • salt
  • peppar

Rödvinssky

  • 1 st vitlöksklyftor
  • smör
  • 1 timjan
  • 4 dl rödvin
  • 8 dl kalvfond
  • 50 g smör
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Börja med att göra rödvinsskyn. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök till skyn. Fräs i lite smör tillsammans med timjan. Häll på rödvin och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt kalvfonden och koka ihop tills hälften återstår. Smaka av med salt och peppar. Vispa i smöret.
  2. Skala och finhacka löken till färsen. Blanda med ägg, ströbröd, grädde och mjölk. Låt svälla en stund och blanda sedan ner färsen. Salta, peppra och rör om väl. Forma till 4 stora biffar.
  3. Sätt ugnen på 150 grader. Stek biffarna runt om i smör, några minuter på varje sida. Lägg över i en smord ugnsfast form och stek vidare i ugnen ca 15 minuter.
  4. Skala smålökarna. Bryn tillsammans med svampen och fläsket i smör och olja. Salta och peppra. Servera till biffarna tillsammans med rödvinssky, potatispuré, saltgurka och rädisor.
Du kanske även gillar