Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mannagrynsgröt med hallonsås och rostadkokos

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 4 dl röd mjölk
  • 1 msk smör
  • 4 msk mannagryn
  • 1 krm salt

Hallonsås

  • 4 dl hallon spara några till garnering
  • 4 msk vatten
  • 1 msk kokossocker

Kokos

  • 0,5 dl kokos

Så här gör du

  1. Börja med att rosta kokos i en torr panna. Akta så den inte bränns. Går fort på slutet.
  2. Koka upp vatten, socker och hallon. Mixa och sila.
  3. Smält smöret och häll ner mjölken. Koka upp. Vispa ner mannagrynen och saltet. Sänk värmen och låt småputtra ca 4 minuter tills gröten är lagom tjock. Vispa lite då och då.
  4. Fördela gröten i två skålar, häll på hallonsåsen, toppa med några hallon och rostad kokos.