Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mandelvåfflor med skaldjurssallad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 dl smält kokos-fett
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 300 g räkor med
  • skal
  • 200 g musslor
  • 1 dl majonnäs
  • salladsblad
  • 1/2 rödlök

Så här gör du

  1. Vispa ägg, vispgrädde och vatten. Tillsätt mandelmjöl och fiberhusk under fortsatt vispning.
  2. Rör ner smält kokosfett, bakpulver och salt. Smörj det varma våffeljärnet ordentligt.
  3. Fäll igen locket så järnet blir riktigt varmt igen innan smeten läggs i.
  4. Smeten blir ganska fast, så bred ut den med en slev. Grädda våfflan gyllenbrun.­
  5. Skala räkorna. Blanda med musslor och majonnäs. Hacka rödlöken och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera de nygräddade våfflorna med salladsblad och skaldjurs­salladen.