Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mandelskorpor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Läckert knapriga små skorpor som kan njutas precis som de är.
Tid: ca 60 min. Glutenfria.

Ingredienser

30 stycken
  • 75 g smält smör
  • 3 st ägg
  • 3 st äggulor
  • 1 dl Risenta rårörsocker
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 1 tsk bakpulver
  • 9 dl Risenta mandelmjöl
  • 250 g Risenta mandlar, hackade
  • 3 tsk kanel

Så här gör du

  1. Gör så här: Sätt ugnen på 170°.
  2. Vispa smör, ägg, socker och gulorna.
  3. Tillsätt örtsalt och torra ingredienser. Blanda allt noggrant.
  4. Knåda degen ordentligt. Dela i två delar och rulla.
  5. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  6. Flytta rullarna till plåten och platta till.
  7. Grädda 20 min, ta ut och skär fina skivor.
  8. Sänk ugnsvärmen till 120°.
  9. Grädda ytterligare i 20-40 min beroende på hur torra du vill ha dina skorpor.
  10. Ta ut och låt svalna innan servering.