Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mandelmusslor med grädde och hjortron

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Servera de lyxiga mandelmusslorna ofyllda, så att var och en kan göra sin egen bakelse med grädde och hjortron. Mandelmjöl finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

20 musslor
  • 100 g rumsvarmt smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 litet ägg
  • 2 dl sötmandelmjöl
  • 1 ¾ dl vetemjöl + lite till utbakningen

Till servering:

  • vispad grädde
  • hjortron, färska eller sylt

Så här gör du

  1. Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Vispa ner ägg och sötmandelmjöl. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp minst 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 18-20 lika stora bitar. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Tryck ut degbitarna i veckade kakformar. Grädda kakorna i mitten av ugnen, 10–12 minuter. Stjälp upp formarna och låt kakorna kallna.
  4. Fyll formarna med grädde och bär strax före serveringen, eller servera separat och låt var och en fylla sin egen.