Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mandelmjölspanerad torskrygg med varma grönsaker

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 100 g torskrygg
  • 1 ägg
  • 2 msk mandelmjöl
  • 100 g haricots verts
  • 30 g blomkål
  • 2 cocktailtomater
  • ½ lime
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Till garnering

  • kryddgrönt, till exempel rosmarin

Så här gör du

  1. Dela torskryggen i stavar. Doppa dem först i uppvispat ägg och sedan i mandelmjöl.
  2. Stek fisken gyllenbrun i en teflonpanna i lite olivolja, cirka 3 minuter på varje sida.
  3. Krydda fisken med salt och peppar.
  4. Koka under tiden haricots verts och blomkål i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter. Låt grönsakerna rinna av.
  5. Servera fisken med tomater, haricots verts, blomkål och limeklyftor. Krydda med salt och peppar.
  6. Garnera med kryddgrönt.