Mandelmjölspanerad torskrygg med varma grönsaker

Smäll i dig rejält med fisk och boosta ditt D-vitaminlager. Foto: Martin Cederblad
Ingredienser
1 portion
- 100 g torskrygg
- 1 ägg
- 2 msk mandelmjöl
- 100 g haricots verts
- 30 g blomkål
- 2 cocktailtomater
- ½ lime
- 1 tsk olivolja
- salt
- svartpeppar, nymald
Till garnering
- kryddgrönt, till exempel rosmarin
Så här gör du
- Dela torskryggen i stavar. Doppa dem först i uppvispat ägg och sedan i mandelmjöl.
- Stek fisken gyllenbrun i en teflonpanna i lite olivolja, cirka 3 minuter på varje sida.
- Krydda fisken med salt och peppar.
- Koka under tiden haricots verts och blomkål i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter. Låt grönsakerna rinna av.
- Servera fisken med tomater, haricots verts, blomkål och limeklyftor. Krydda med salt och peppar.
- Garnera med kryddgrönt.

Du kanske även gillar
Populära recept