Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mandelmassa – klassiskt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 168 st har redan röstat

Ingredienser

250 gram
  • 200 g sötmandlar
  • 4 droppar bittermandel
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 1 äggvita

Så här gör du

  1. Skålla mandeln och skala den. Låt torka på hushållspapper.
  2. Mixa de skållade mandlarna i en mixer eller matberedare med florsocker och bittermandelaromen.
  3. Tillsätt äggvita och mixa till du har en slät massa. Lägg i en plastfolie, förvara i kylen.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

2 kommentarer om "Mandelmassa – klassiskt recept"
  • Eskes
    Eskes

    Ett tips för allergiker (Om de tål pumpakärnor men ej mandel).
    Ersätt mandel med pumpakärnor.
    En god ”Mandelmassa är 100g pumpakärnor som mixas med 100g socker (Eller mindre om man vill ha mindre sött).
    Blanda i lite vatten till rätt konsistens.
    Låt stå några timmar i kylen.
    Det ser ut som grönfärgad mandelmassa och smakar väldigt likt rickigt mandelmassa.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Eskes

      Hej, stort tack för bra tips! Mvh Mitt kök-redaktionen