Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mandelmaräng med rabarberfluff i glas

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 3 äggvitor
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 50 g mandelspån

Rabarberfluff

  • 600 g späd rabarber
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk riven ingefära
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Till garnering

  • citronmeliss

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitor och socker i en rostfri bunke över varmt vattenbad tills sockret har löst sig. Ta bunken från värmen och vispa tills marängsmeten är avkyld och styv. Bred ut marängen på en plåt med bakplåtspapper och strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen, cirka 1 timme. Låt marängen kallna på galler.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Ansa och skiva rabarberstjälkarna. Lägg dem i en ugnsfast form och strö över socker och riven ingefära. Ugnsbaka i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Låt kallna.
  3. Vispa grädden tjock och fluffig. Vänd slarvigt ner rabarbern. Bryt marängen i bitar och lägg i botten på dessertglasen, varva med rabarberfluffet och smula över marängbitar överst. Garnera med citronmeliss. Servera genast.