Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mandelkubb – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 47 st har redan röstat
Mandelkubb – klassiskt recept
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

24 stycken
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm bittermandelarom
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk hjorthornssalt

Till pensling och garnering

  • 1/2 dl gräddfil
  • pärlsocker och hackad sötmandel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rör smör och socker poröst. Blanda ner bittermandelarom tillsammans med gräddfil och ägg. Blanda vetemjöl och hjorthornssalt och rör ner i smeten. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma till 2 rullar, cirka 3 cm i diameter. Dela dem i 12 bitar vardera. Pensla ovansidan med gräddfil och vänd den i pärlsocker blandat med hackad sötmandel.
  3. Lägg bitarna glest på bakplåtspapper. Grädda kubbarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Du kanske även gillar