Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mandelkrokar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Mandelkrokar garnerade med mandelspån och mörk choklad.

Ingredienser

30 stycken
  • 50 g sötmandel
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm bittermandelarom
  • 200 g kallt smör
  • 1 äggvita
  • 100 g mandelspån

Till garnering

  • 100 g mörk choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln på mandelkvarn. Blanda ihop mandeln med vetemjöl, strösocker och bitter- mandelarom. Tillsätt smöret och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Lägg degen vila inplastad i kylskåp i 30 minuter.
  2. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Pensla dem med uppvispad äggvita. Skär längderna i 8 cm långa bitar. Doppa bitarna i mandelspån och forma dem till bågar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 12–14 minuter. Låt de kallna på bakgaller.
  3. Hacka chokladen och smält hälften i en glasskål i mikron, i cirka 1 1⁄2 minut. Tillsätt resten av chokladen och rör om med en sked tills den blir slät.
  4. Doppa krokändarna i chokladen. Låt dem rinna av på bakgaller och sedan stelna på smörpapper.