Mandelkakor

Foto: Malte Danielsson
Ingredienser
20 stycken
- 100 g smör
- 2 1/2 dl mandelmjöl
- 3 msk flytande honung eller sukrin
- 25 g flagad mandel
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör, mandelmjöl och honung eller sukrin i en skål. Forma till en rulle och skär ut 1 centimeter tjocka skivor.
- Lägg skivorna på en bakplåtsklädd plåt och toppa med lite flagad mandel.
- Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
3 kommentarer om "Mandelkakor"

Du kanske även gillar
Populära recept
Annika Johansson
Vet inte om jag gjorde nåt fel men efter att ha följt receptet var det bara en smet som absolut inte gick att forma till en rulle. Fick säkert dubbla mängden mjöl för att få det något sånär.
Mitt Kök
Hej Annika! Jag kan tänka mig att smeten blir lösare om man använder honung i stället för sukrin, men jag vet inte vad du använde i det här fallet. Jag skulle också tillsätta mer mandelmjöl, vilket du så klokt gjorde. Hoppas kakorna blev goda ändå!
TinaMadicken
Detta är nog det sämsta recept jag provat (o jag är duktig på att baka, blir aldrig misslyckat). Smeten blev ganska lös även för mig, men jag klickade ut den istället. Kakorna såg fina ut, men behövde kortare tid i ugnen (ca 8 min). Men när jag tog i dem och skulle smaka så smulade de bara sönder. Gick inte att äta, men ville inte slänga dyrt mandelmjöl så rörde ner dem i en typ av chokladbollsmet. Kommer aldrig göra igen. Tror de behöver något som binder ihop degen som ett ägg eller kanske Fiberhusk. Smaken var iaf bra.