Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mandelkaka med färska bär

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

1 kaka
  • 100 g smält brynt smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl florsocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 4 st äggvitor
  • 4 st äggulor
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång, skårad
  • 4 dl vispad grädde, fasta toppar
  • 400 g blandade färska bär, jordgubbar, hallon och vinbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en 24 cm springform.
  2. Bryn smöret på medelvärme, det ska få lite färg.
  3. Sikta samman mandelmjöl, florsocker och vetemjöl i en skål.
  4. Tillsätt äggvitorna och rör runt, häll över det avsvalnande smöret.
  5. Fördela smeten i formarna och grädda cirka 15-20 minuter.
  6. Låt kakorna svalna. Gör råkrämen emellan.
  7. Vispa äggulorna och strösocker och frön från vaniljstången.
  8. Vänd ner den vispade grädden.
  9. Ta en kaka och toppa med färska bär, servera med råkräm.