Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mandel och valnötsmuffins

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl valnötsmjöl
  • 1 tsk 
 bakpulver
  • 1 krm havssalt
  • 50 g mjölkfritt smör
  • 4 msk agavesirap
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 2 st äggvitor
  • 2 st ägg
  • saften från en lime

Så här gör du

  1. Mixa valnötterna i en mixer (60 g är ca 1 dl) så att det blir till mjöl. Du kan antingen välja att köpa färdigt mandelmjöl, eller göra ditt eget mjöl genom att mixa mandlar i en mixer.
  2. Blanda sedan mandelmjöl, valnötsmjöl, bakpulver och havssalt tillsammans. Ställ åt sidan.
  3. Smält smör i en kastrull. Ta bort från plattan och låt svalna en stund.
  4. Tillsätt agavesirap, kardemumma, vaniljpulver och saften från en lime i det något avsvalnade och smälta smöret.
  5. Vispa äggvitor och ägg vitt och poröst.
  6. Blanda försiktigt ner mjöl- och smörblandningen i äggvispet.
  7. Fördela i små muffinsformar. Denna sats räcker till ca 15 muffins.
  8. Grädda i ugnen på 180 grader i 20 minuter.