Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mandarinmousse

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

God avslutning på julbordet. rRecept av Melker Andersson

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 1 dl mandarinpuré
  • 2 koncentrerad apelsinjuice
  • 1 dl lättvispad grädde
  • 3 stycken blötlagda gelatinblad
  • 3 socker
  • 1 äggula

Så här gör du

  1. Plasta en form som är ca 3 cm hög.
  2. Vispa äggulorna med socker luftigt
  3. Smält gelatinbladen i lite mandarinpure.
  4. Tillsätt resten av mandarin purén och apelsinkoncentratet.
  5. Ta lite av äggsmeten och vänd runt i purén.
  6. Häll sedan tillbaka i äggsmeten och vänd runt.
  7. Vänd i grädden.
  8. Häll upp i formen och låt stelna.
  9. Servering: Skär moussen i bitar av 2 cm, lägg upp på fat.
1 kommentar om "Mandarinmousse"