Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Måndagstacopanna

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 burk svarta bönor, ca 400 g
  • 4 lantägg
  • salt och nymald svartpeppar

Rester från fredagstacon

  • 1 avokado, delad och urkärnad
  • 1 lime
  • några tomater
  • lite rå lök
  • chili (spansk peppar)
  • färsk koriander
  • några tacoskal
  • lite salsa
  • flingsalt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll av spadet på bönorna och häll bönorna i en stekpanna. Salta och peppra och knäck äggen över bönorna.
  3. Ställ in hela pannan i ugnen och baka tills äggen har satt sig och bönorna är varma, det tar cirka 10 minuter. Krossa under tiden tacoskalen till grova smulor.
  4. Skär avokadokött, tomater och lök i lämpliga bitar. Skiva chilin fint och skär koriandern grovt. Fördela all topping inklusive salsan i pannan så att det ser gott och trevligt ut.
  5. Raspa först limeskal över alltihop och dela sedan limefrukten och pressa ner juicen i pannan. Krydda med flingsalt och peppar.
  6. Bjud gärna en grönsallad till.